Hva Er Musserende Vin?

Musserende vin er vin med kullsyre. Enklere musserende viner produseres rett og slett ved å tilsette kullsyre, men den klassiske produksjonen (ofte kalt champagnemetoden) utføres ved at vinen gjæres i to omganger, først på fat og deretter i flaske. Det er den andre gjæringen som gjør at karbondioksid dannes i flasken og gjør vinen sprudlende.

hva er trenden i musserende vin?

Kategorisjef Trond Erling Pettersen hos Vinmonopolet tolker tallene og interessen dit hen at musserende vin har etablert seg som en drikk til sosiale sammenkomster hele året, i tillegg til at anseelsen som matfølge er økende. « -Bobler er generelt en trend vi ser øker, enten det gjelder musserende vin, sider eller øl. »

hvilken variant av musserende vin er best?

Eller hvilke bobler som passer til hvilken mat? 1 Velg riktig variant av musserende vin. For damer er bobler i glasset og småretter på tallerkenen, perfekte kombinasjoner. 2 Cava fra Spania. I Spania kalles musserende vin for cava, og druene har navn som xarel-lo, macabeo og parellada. 3 Champagne fra Frankrike. Musserende vin er mest kjent fra Champagne. Dette området ligger øst for Paris i Frankrike. More items

hvor mange liter musserende vin i 2019?

Ifølge tall fra Vinmonopolet ble det solgt 5,5 millioner liter musserende vin i 2019. Selv etter rekordsommeren 2018 økte salget av musserende vin med 5,4 prosent i i 2019.

hva er utvalget av musserende viner?

Testen vår avslørte at konkurransen er formidabel i Norge. I alle kategorier bugner det av habile, gode viner som fortjener sin plass i oppmerksomhetens lys. 1863 musserende produkter sier sitt om utvalget, men 141 av dem er i basis, test eller partiutvalget.

Leave a Reply

Your email address will not be published.