Hva Slags Vin Til Fårikål?

Riesling av topp kvalitet er et annet eksempel på vin som går veldig bra til fårikål. Dette er viner som har friskhet og aroma nok til fårikål. Chenin blanc fra Sør-Afrika, med preg av modne druer og lagring på berme, kan også brukes til fårikål.
Smaksrike, litt rå viner, som Burgunder og Barbera, er gode vinvalg til fårikål. Friske og fruktige i glasset. Hvitvin passer faktisk enda litt bedre til fårikål. Ingen tanniner, men mye friskhet som vil passe godt til kålens sødme og det kokte kjøttet.

Hvilken akevitt til fårikål?

Akevitt til Fårikål

Jo mer pepper- og fåresmak du foretrekker, jo mer ‘smak og karve’ kan det være i akevitten. Til mildere fårikålgryter, anbefales det at man går for mer langtidslagrede og «milde» akevitter.

Hva drikker man til rakfisk?

Viner med god konsentrasjon og høy fruktsødme, eventuelt litt sødme, til å dekke smaken av den fermenterte fisken er sikre og gode valg. Druetypene Riesling, Grüner Veltliner eller Pinot Gris er klassiske. Ønsker du en rødvin så må det være noe med masse delikat frukt og LITE tanniner.

Hvilken vin passer til røkelaks?

Sancerre, chablis og riesling er gode viner til røkelaks

Sancerre og naboen pouilly fumé er begge glmrende til røkelaks. Disse vinene har både friskheten som skal til for å skjære gjennom fettet og fruktigheten til å stå opp mot røken.

You might be interested:  Hvor Mye Er Det I En Flaske Vin?

Hva drikker man til ribbe?

Med svisker som tilbehør passer det bra med sødmefull øl eller rødvin med preg av tørket frukt.

 • Hvitvin.
 • Hvitvin er et godt og sikkert valg, men den bør smake av moden frukt som gule epler og fersken.
 • Det går også an å velge en ferskere rødvin som er leskende og frisk, slike egenskaper som vi kjenner fra hvitvin.
 • Hva er godt å drikke til pinnekjøtt?

  Pinnekjøtt og smalahove

  Både hvit- og rødvin fungerer så lenge de enten har sødmefull og rik frukt, eller en tanke restsødme som takler røyksmaken og saltet. En fruktig og litt fyldig riesling passer supert, eventuelt en konsentrert tysker med litt restsødme.

  Hvilken rødvin til laks?

  Det blir verre: Både roséviner og rødvin drikkes til laks. For å gjøre det enklere for forfatteren dropper vi det i dag. Det holder med å si at dersom du velger rødt, velg lett. Viner som er laget på druen pinot noir er ditt sikreste kort.

  Hva drikker man til laks?

  Laks og ørret

  En god eplemost, gjerne en fruktig og sødmefull variant av Aroma-epler. Øl: Lyst og friskt øl fungerer utmerket.

  Hva passer til Chardonnay?

  Vinene er lette og friske med typeriktig karakter. Vinene kan lagres både på eikefat og ståltank. Bourgogne Chardonnay passer godt som aperitiff, til fisk samt til skalldyr eller salater.

  hva drikker du til fårikål?

  Uansett hva du velger å drikke til fårikål er det viktig å huske at drikken skal matche kraftige smaker og derfor ikke være for lett. – Chablis er et godt eksempel på dette, en vin mange liker for sin lette og friske smak. Til fårikål vil den dessverre falle litt igjennom, avslutter Gunnhild.

  You might be interested:  Hvor Mye Øl Er 0.2 I Promille?

  hva er retten til fårikål?

  Drikkeforslagene til fårikål behøver ikke være like tradisjonelle som selve retten. Nasjonalretten fårikål er en populær høstrett som både er enkel å lage, og som smaker utrolig bra. Den gode kraften med peppersmak varmer godt i sjela, spesielt når dagene har begynt å bli litt kjøligere.

  hva er peppersmak i fårikål?

  Den gode kraften med peppersmak varmer godt i sjela, spesielt når dagene har begynt å bli litt kjøligere. Fårikål er en tradisjonsrik rett med kokt kjøtt, kål, kraft og poteter – skikkelig norsk. Men hva slags drikke burde man velge til fårikål?

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.