Hvilken Vin Skal Jeg Vælge?

Dit valg af hvidvin afhænger af, hvilke oste, du serverer, men hovedreglen er, at lette vine passer til lette oste og mere kraftige vine til kraftige oste. Til de tørre og hårde oste passer en god Chardonnay eller en tør Sherry. Har du bløde og cremede oste på ostebordet, vil lidt mere sødme i vinen gøre sig godt.
Hvis jeg alligevel skal give et godt råd, må det være, at du skal vælge en vin med masser af volumen i såvel alkohol som smag, vine fra varme år og med en naturlig bærsødme fra druen. Årsagen er: Der skal en høj alkoholprocent til at modstå fedmen i maden og sødme til at matche tyngden i kødet og tilbehøret.

Hvordan vælger man en god vin?

Gode vinsorter til en moderat vin er Merlot, Pinot Noir, Pinotage og Chianti. En let rødvin er oftest god til stærk og krydret mad, smagen af en let rødvin er mere ren, og har en mindre forskel på følelsen af vand versus mælk. En god let rødvin har generelt et lavere indhold af tannin og alkohol.

You might be interested:  Hva Koster En Halvliter Øl I Butikk?

Hvilken vin til tærte?

Andre muligheder er en tør Champagne Brut, der kan skære gennem den fede tærte, australsk Verdelho, en tør Furmint fra Ungarn eller en Chardonnay fra Chile eller Chardonnay fra Italien er også fint.

Hvilken rødvin til buffet?

Gode allround rødvine er en italiensk sangiovese eller en fyldig chilensk carmenera eller merlot. Til lidt kraftigere retter vil gode allround hvidvine være en tysk riesling, fransk riesling eller en australsk chardonnay. Gode allround rødvine vil her være en italiensk primitivo eller en chilensk carmenera.

Hvilken vin kan jeg lide?

VIN FOR BEGYNDERE: Sådan kommer du i gang

De mest anvendte rødvinsdruer De mest brugte hvidvinsdruer
Barbera Chardonnay
Cabernet Sauvignon Riesling
Grenache Pinot Gris
Merlot Sauvignon Blanc

Hvilken hvidvin er bedst?

Du kan altid bruge den lille huskeregel at, søde vine (som eksempelvis Rieslings) passer som regel bedst til desserter, frugt og alt som er sødt. En mere tør hvidvin passer perfekt til de mere lette måltider som er mindre krydret og hvidt kød, salat, ost, fisk og svinekød.

Hvilken vin passer til chokoladekage?

Vin til chokoladedessert

Chokoladedesserter er altid temmelig søde, og derfor skal de altid ledsages af en temmelig sød vin. Desserternes mørke aromaer gør, at de røde vine egner sig bedst. Gå derfor efter en rød dessertvin, gerne fra Banyuls eller Portvin – og gerne en Ruby eller Vintage.

Hvad drikker man til schnitzel?

Det bedste vinvalg til den danske udgave af wienerschnitzel er en tør Riesling (trocken) fra Tyskland eller en tør Riesling fra Alsace. Begge må meget gerne være lagret. Er du større tilhænger af rødvin, er dette også en mulighed. Den skal også være frugtig og syreholdig.

You might be interested:  Hvorfor Skummer Øl?

Hvilken vin til marokkansk mad?

Til orientalsk mad, med eksempelvis koriander, lime og karrypasta, harmonerer en lidt sødere vin på Gewurtraminer eller oversøisk Viogner, særdeles godt.Er vi ovre i en mørk gryderet, passer en oversøisk Shiraz bedre, gerne med masser af fadlagring, som bidrager med en yderligere krydret smag.

Hvor meget vin til buffet?

Hvor meget vin til buffet?

 • Mousserende vin: 1 glas pr. person (velkomstdrink)
 • Hvidvin: 1/3 del til 1/2 flaske pr. person.
 • Rødvin: 1/2 til 2/3 del flaske pr. person.
 • Dessertvin: 1 glas pr. person.
 • Hvor mange flasker vin til 60 personer?

  Hvidvin: en tredjedel til en halv flaske per person. Rødvin: ¾ del til en hel flaske per person. Dessertvin: ca. 1 glas per person.

  Hvilken rødvin til gave?

  Populære rødvine

 • – Alt om vin. – VinAvisen. Château Martinet Saint Emilion Grand Cru. 2011 – Frankrig – Bordeaux.
 • – VinAvisen. Beast of Zin. 2019 – USA – Californien. SPAR 100,00 KR.
 • Sælges kun online! – Wine Spectator. – James Suckling.
 • Domaine Coste-Caumartin, Pommard 1er Cru La Refène. 2018 – Frankrig – Bourgogne. Pr.
 • Hvad er bedst rødvin eller hvidvin?

  Konklusionen er, at rødvin ser ud til at være en sundere løsning end hvidvin. Dog kan hvidvin af høj kvalitet faktisk have flere sundhedsmæssige fordele end visse rødvine. Uanset hvilken type vin du vælger, er det bedst at vælge vin i høj kvalitet for at få de største helbredsmæssige fordele.

  Hvordan lærer man at drikke vin?

  Drik den sammen med mad

  For mange begyndere kan det godt være lidt voldsomt at sidde og drikke et glas vin uden at få andet til. Derfor er det en rigtig god ide at starte med at tage et glas vin til maden. Rødvin passer godt til mange forskellige retter, men er især godt sammen med forskellige slags kød.

  You might be interested:  Hvilken Vodka Er Best?

  Hvilke rødvine er tørre?

  Hvilke typer tørre rødvine findes der?

 • Plavac Mali.
 • Cabernet Sauvignon.
 • Blaufränkisch.
 • Teran.
 • Merlot.
 • Zweigelt.
 • Pinot Noir.
 • Syrah / Shiraz.
 • Leave a Reply

  Your email address will not be published.