Hvor Gammel Skal Man Være For At Servere Alkohol?

Ifølge dansk lovgivning skal du være 18 år gammel for at kunne købe alkohol med en alkoholprocent på over 16,5 pct. – eksempelvis stærk spiritus såsom vodka, rom, whiskey m.v. Du skal dog kun være 16 år gammel for at kunne købe drikkevarer med en alkoholprocent på under 16,5 pct. – eksempelvis vin, alkoholisk sodavand, øl m.v.
I praksis er det alkoholprosenten – altså hvor mange prosent ren alkohol det er i drikkevaren – som avgjør hvor gammel du må være for å kjøpe: Drikkevarer med opp til 22 prosent alkohol skal ikke selges, serveres eller utleveres til personer under 18 år. Dette kan for eksempel være øl, lettøl, rusbrus eller vin.

Hvor kan en person søge om alkoholbevilling?

Ansøgning om alkoholbevilling skal sendes til politiet, som også har ansøgningsblanketter og forbereder sagen. Herefter er det bevillingsmyndigheden. som giver alkoholbevilling. Bevillingsmyndigheden kan være kommunen eller et bevillingsnævn, som er nedsat af kommunen. For at en person kan få alkoholbevilling, skal ansøgeren bl.a.:

Hvornår kræves alkoholbevilling?

Hertil kræves alkoholbevilling. Ansøgning om alkoholbevilling skal sendes til politiet, som også har ansøgningsblanketter og forbereder sagen. Herefter er det bevillingsmyndigheden. som giver alkoholbevilling. Bevillingsmyndigheden kan være kommunen eller et bevillingsnævn, som er nedsat af kommunen.

Hvor lang tid er servering af stærke drikke?

kl. 6.00-22.00, hvis den pågældende alene er beskæftiget med afrydning, opdækning, rengøringsarbejde, modtagelse af bestillinger eller servering af stærke drikke under opsyn af personer over 18 år på serveringssteder, hvis hovedformål er servering af mad, og hvor serveringen af stærke drikke sker i forbindelse hermed.

You might be interested:  Hvilken Vin Til Paella?

Hvad er kravene for at få alkoholbevilling?

For at et selskab mv. kan få alkoholbevilling, skal bl.a. følgende krav være opfyldt: 1 Selskabet må ikke have forfalden gæld til det offentlige på 50.000 kr. eller derover 2 Der ikke ligger forhold, som efter § 16, stk. 1, 2 og 5, er til hinder for meddelelse af bevilling 3 Direktionens medlemmer og flertallet af bestyrelsesmedlemmerne skal opfylde betingelserne nævnt ovenfor More

Leave a Reply

Your email address will not be published.