Hvor Kommer Alkohol Fra?

Når du spør om hvor alkohol kommer fra, antar jeg at du mener hva den er laget av. Alkohol er et stoff som dannes når for eksempel frukt eller bær gjærer. Da omdannes sukkeret i frukten til alkohol. Dette kan skje med mange plantestoffer i naturen.
Alkohol (ethanol) er et lille molekyle. Det optages primært fra mavesækken (90 %) og resten i tyndtarmen. Herfra transporteres det over i blodbanen.

Hvor meget alkohol forbrændes i leveren?

Leveren forbrænder det meste Så meget som 95 % af den alkohol, som kommer over i kroppen, nedbrydes i leveren. Af de resterende mængder alkohol vil ca. 2 % skilles ud i urinen, ca. 2 % via udåndingsluft, og ca. 1 % via sved. Alkohol forbrændes således hovedsageligt i leveren.

Hvor meget energi giver en alkoholholdig drikke?

Alkohol giver forholdsvis meget energi, 1 gram alkohol giver 7 kcal (29 kJ). Flere alkoholholdige drikke indeholder også en del sukker. Alkohol kan udgøre en betydelig energikilde for dem, som drikker alkohol dagligt. Hvordan måler man alkoholkoncentrationen i blodet?

Hvor meget alkohol er i en pilsnerøl?

En dansk genstand består af 12 gram alkohol, og det svarer til en almindelig pilsnerøl. Tabel 1 viser alkoholindholdet i forskellige drikke per glas og hvor mange genstande, det svarer til. I højre kolonne ses det, at et glas vin giver ligeså meget alkohol som et glas almindeligt pilsnerøl og et glas spiritus.

Leave a Reply

Your email address will not be published.