Hvor Kommer Vin Fra?

Vin (fra latin vinum) er en alkoholholdig drikk som fremstilles ved gjæring av druesaft. Druer vokser på klatreplanten ekte vinranke (Vitis vinifera). Vin laget på annen frukt eller bær enn drue kalles fruktvin.

hva er forskjellen mellom vin og vin?

Selve produksjonen, vinifikasjonen, kan variere fra vin til vin. De aller fleste vindruene hører til arten Vitis vinifera, sikkert en av de eldste kulturplanter. På det amerikanske kontinent benyttes også vindruer av artene Vitis labrusca og Vitis rotundifolia og krysninger mellom disse og Vitis vinifera.

hva er verdens største vinprodusent i Frankrike?

Landet har i lang tid vært verdens største produsent av vin, men orienteringen mot høyere kvalitet og fallende forbruk i Frankrike gjorde at den ble forbigått av Italia rundt 2007. I 2014 var de, for en liten stund, igjen verdens største vinprodusent. Landet produserer omtrent 45 millioner hektoliter per år.

hva var kunsten å lage vin?

Kunsten å lage vin antas å ha sin opprinnelse i områdene sør for Det kaspiske hav, derfra spredte den seg til Egypt, Kina, Lilleasia, Hellas og Romerriket. Man vet med sikkerhet at det ble produsert vin i Egypt 2400 år fvt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.