Hvor Lenge Før Man Kan Kjøre Etter Alkohol?

Hvor lenge må man vente med å kjøre etter man har drukket? Etter inntak av alkohol bør du vente minst 12 timer før du setter deg bak rattet. Er du tidlig ute på veien etter gårsdagens eskapader, kan det fort straffe seg om du ikke er sikker på at du er helt edru.

kan du kjøre bil etter inntak av alkohol?

Skal du kjøre bil etter inntak av alkohol, går Vegtrafikklovens grense på 0,20 promille. Den generelle tommelfingerregelen er at du bør vente i minimum 12 timer etter at du sluttet å drikke alkohol, til du setter deg bak rattet.

hvor lenge har du sluttet å drikke alkohol?

Den generelle tommelfingerregelen er at du bør vente i minimum 12 timer etter at du sluttet å drikke alkohol, til du setter deg bak rattet. I vår promillekalkulator fyller du inn hvor mye du har drukket av forskjellige typer drikke, og hvilket klokkeslett du startet og sluttet å drikke.

hva er alkohol i formelen?

Alkohol må regnes ut i gram, ikke oppgis i menge eller antall glass eller styrke på drikken. X i formelen er andelen av kroppsmassen som alkoholen fordeler seg på. Dette varierer i befolkningen, og kjønn har stor innvirkning. For kvinner varierer dette fra 50 % – 60 % av kroppsvekten, og for menn varierer dette fra 60 % til 70 %.

Leave a Reply

Your email address will not be published.