Hvor Lenge Kan Hjemmebrygget Øl Lagres?

Forskjellige typer øl kan tåle lagring i alt fra ett til ti år hvis det inneholder mye syre, så lenge det lagres riktig. Det krever at det står mørkt da for mye lys på ølet kan gi bismak. Temperaturen bør ligge jevnt på mellom 8 til 15 grader da ølet utvikler seg raskere på varmere temperaturer.

hva tilsvarer sukker i ølet?

Dette sukkeret vil gjærrestene i ølet spise og danne kullsyre. Man trenger ca. 5-6 gram sukker per liter øl. Om man ikke har en kjøkkenvekt for å måle opp rett mengde sukker kan man ta utgangspunkt i at 1 dl sukker tilsvarer ca. 85 gram. Et shotteglass på 4 cl tilsvarer dermed nok sukker til 6 liter øl.

hvordan rengjøre ølsettet?

1 Varm opp ølsettet i en kjele med vann i ca. 30 minutter. 2 Etter dette rengjør og desinfiserer man alt utstyr. Det er ekstremt viktig at alt som er i kontakt med vørteren er rent og desinfisert. 3 Neste steg på listen er å re-hydrere gjæren. Desinfiser et glass og fyll det med ca. 1 dl vann per 10 gram med tørrgjær. 4 Videre koker man opp 4 liter vann. Hell først den oppvarmede maltekstrakten i gjæringsbøtta og bland deretter inn det kokende vannet. More items

Leave a Reply

Your email address will not be published.