Hvor Mye Alkohol Kan Jeg Ta Med Inn I Norge?

Hvor meget alkohol må man tage med til Norge? Svar: Som udgangspunkt må du medbringe 1 liter spiritus, 1,5 liter vin og 2 liter øl ind i Norge toldfrit. Der er dog nogle bytteregler, der gør, at denne kvote kan hæves en smule afhængigt af, om du også medbringer tobak eller bytter med andet alkohol.
Kvote for alkohol og tobakk:

Varetype Mengde
Brennevin/sprit/likør og lignende over 22 % til og med 60 % 1 liter
Vin og lignende over 2,5 % til og med 22 % 1,5 liter
Øl over 2,5 % (også sterkøl), eller rusbrus o.l. over 2,5 til og med 4,7 % 2 liter

1 liter brennevin (22 til og med 60 prosent alkohol) og 1,5 liter øl eller vin (2,5 til og med 22 prosent alkohol) eller 3 liter øl eller vin (2,5 til og med 22 prosent alkohol) I tillegg kan du ha med deg: 2 liter øl eller lignende (2,5 til og med 4,7 prosent alkohol)

Contents

You might be interested:  Hvor Lang Tid Tager Det At Forbrænde Alkohol?

Hvor mye kan man ta med til Norge?

Verdigrensa Dersom du har vore utanfor Noreg i meir enn 24 timar, kan du ta med deg varer for inntil 6 000 norske kroner utan å betale toll og avgifter. Er utanlandsopphaldet kortare, kan du éin gong i løpet av 24 timar ta med deg varer for 3 000 norske kroner toll- og avgiftsfritt.

Hvor mye alkohol er det lov å ha med over grensa?

Så lenge du holder deg innenfor verdigrensene, kan du ta med deg følgende: Alkohol: Enten 1 liter sprit, 1,5 liter vin og 2 liter øl, eller 3 liter vin (4 flasker) og 2 liter øl, eller 5 liter øl.

Kan man ta med sprit til Norge?

Alkohol og tobakk over kvoten Som reisande til Noreg kan du, i tillegg til den toll- og avgiftsfrie kvota, fortolle inntil 27 liter øl eller vin, fire liter brennevin, 400 sigarettar og 500 gram tobakk eller snus.

Hvor mye kan man ha med fra taxfree?

Hvis du har vært ute av Norge i minst 24 timer, kan du ta med deg varer til en samlet verdi av 6.000 kroner toll- og avgiftsfritt. Har du vært ute av Norge i mindre enn 24 timer, kan du, én gang i løpet av 24 timer, ta med varer til en samlet verdi på inntil 3.000 kroner.

Er det kvote på godteri?

Ingen kvote lenger

Inntil for halvannet år siden var det begrensninger for hva reisende kunne ta med seg av sukker, sjokolade og godterier. Fra januar 2003 ble disse kvotene fjernet.

Hva er kvota fra Norge til Sverige?

Dersom du har vært utenfor tollområdet i minst 24 timer, kan du ta med deg varer tollfritt for 6 000 kroner. Er utenlandsoppholdet mindre enn 24 timer, kan du ta med deg varer tollfritt for 3 000 kroner. Kvotene for alkohol- og tobakksvarer kommer i tillegg til nevnte beløpsgrenser.

You might be interested:  Hva Er Farligst Av Alkohol Og Narkotika?

Kan en 18 åring ta med alkohol fra Sverige?

Men man må være 18 år for å ta med vin og øl fra Sverige til Norge. – Vi i tollvesenet forholder oss ikke til annet enn at vedkommende har kjøpt alkoholen i beskattet stand, sier Asle Farberg, avdelingssjef for grensekontrollen i Tollregion Øst-Norge.

Hva er straffen for å smugle alkohol?

Kalkulatoren beregner hva du får i bøter, innenfor rammen av forenklede forelegg, ved å ta inn mer enn kvoten tillater.

Forenklet forelegg.

Brennevin – fra 22,1% til 60%:
Til og med 1 liter 400 kroner
Til og med 400 liter 1600 kroner
Til og med 500 liter 2500 kroner
Til og med 600 liter 3400 kroner

Hvor mange snusbokser er 250 gram?

Kjøper du porsjonssnus kan du derimot ta med deg to rør, eller 10 bokser, ettersom disse veier mindre. Porsjonssnus i såkalt ‘slim’-format har man derimot på Gardermoen kunnet ta med 15 bokser av, tre rør. Dette fordi disse boksene gjerne veier 16,8 gram, noe som gjør at 15 bokser til sammen utgjør 252 gram.

Hva koster det å fortolle 1 liter sprit?

Informasjon om avgiftssatsar for alkohol for 2022

Alkoholhaldig drikk Volumprosent alkohol Kroner
Lettøl og anna over 2,7 t.o.m. 3,7 12,44 pr. liter
Øl og anna over 3,7 t.o.m. 4,7 21,55 pr. liter
Vin og sterkøl over 4,7 t.o.m. 22,0 4,82 pr. volumprosent og liter
Brennevin over 22,0 t.o.m. 60,0 8,22 pr. volumprosent og liter

Hvor mye lettøl kan man ta med fra Sverige?

Dette betyr faktisk at du ikke trenger å tenke på kvota når du handler cider eller såkalt folkeøl som har en lavere prosent enn dette. – Øl og cider med alkoholstyrke 2,5 prosent eller under går ikke på alkoholkvoten, skriver Tollvesenets Infosenter i en epost til Dinside.

You might be interested:  Hvor Gammel Skal Man Være For At Købe Alkohol?

Kan man kjøpe så mye man vil på taxfree?

Visste du at du kan handle så mye du vil av taxfree-alkohol, -tobakk og andre taxfreevarer på den ene taxfreebutikken, mens du kun får handle kvoten på den andre?

Hvor mange kilo kjøtt kan man ta med fra Sverige?

Det er ei kvote på til saman 10 kilo kjøt, kjøtvarer, ost og fôrvarer når du reiser til Noreg frå eit anna EØS-land. Denne grensa på 10 kilo gjeld ikkje hunde- og kattemat, berre anna dyrefôr.

Er taxfree billigere i utlandet?

Like priser i butikkene på innland og utland

– Det er samme kjeden som har taxfree på innlands og utlands, og prisene er det samme. Det reklameres også med samme priser. I den ene butikken legges det på moms, og det betyr at de tjener mye mer på den samme varen i utenlandsterminalen, sier forbrukerøkonomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.