Hvor Mye Øl Fra Sverige Til Norge?

Alkohol og tobakk over kvoten Som reisande til Noreg kan du, i tillegg til den toll- og avgiftsfrie kvota, fortolle inntil 27 liter øl eller vin, fire liter brennevin, 400 sigarettar og 500 gram tobakk eller snus.

Hvor mye øl kvote?

Tollfri kvote for personer på reise

Varetype Mengde
Vin og lignende med alkoholstyrke over 2,5 til og med 22 volumprosent 1,5 liter
Øl over 2,5 volumprosent (også sterkøl), eller annen drikk (for eksempel rusbrus) til og med 4,7 volumprosent 2 liter

Kan en 18 åring ta med alkohol fra Sverige?

Men man må være 18 år for å ta med vin og øl fra Sverige til Norge. – Vi i tollvesenet forholder oss ikke til annet enn at vedkommende har kjøpt alkoholen i beskattet stand, sier Asle Farberg, avdelingssjef for grensekontrollen i Tollregion Øst-Norge.

Hvor mye kan man ta med fra Sverige til Norge?

Verdigrensa Dersom du har vore utanfor Noreg i meir enn 24 timar, kan du ta med deg varer for inntil 6 000 norske kroner utan å betale toll og avgifter. Er utanlandsopphaldet kortare, kan du éin gong i løpet av 24 timar ta med deg varer for 3 000 norske kroner toll- og avgiftsfritt.

You might be interested:  Det Händer I Din Kropp När Du Slutar Dricka Alkohol?

Hvor mange snusbokser er 250 gram?

Kjøper du porsjonssnus kan du derimot ta med deg to rør, eller 10 bokser, ettersom disse veier mindre. Porsjonssnus i såkalt ‘slim’-format har man derimot på Gardermoen kunnet ta med 15 bokser av, tre rør. Dette fordi disse boksene gjerne veier 16,8 gram, noe som gjør at 15 bokser til sammen utgjør 252 gram.

Hvor mye øl kan man drikke?

Promillekalkulator

Øl, Pils 35-50 cl
Vin 12cl
Hetvin 7,5 cl
Likør 4 cl
Brennevin 4 cl

Hvor mye kan jeg ta med fra taxfree?

Hvis du har vært ute av Norge i minst 24 timer, kan du ta med deg varer til en samlet verdi av 6.000 kroner toll- og avgiftsfritt. Har du vært ute av Norge i mindre enn 24 timer, kan du, én gang i løpet av 24 timer, ta med varer til en samlet verdi på inntil 3.000 kroner.

Hvordan importere øl til Norge?

For å importere alkohol for salg eller annen næringsvirksomhet, må man være registrert som importør eller ha særskilt tillatelse. Som reisende kan du benytte deg av den avgiftsfrie kvoten: 1 liter brennevin og 1,5 liter øl eller vin eller 3 liter øl eller vin. I tillegg kan du ha med deg 2 liter øl eller lignende.

Hvilke varer må fortolles?

Varer som er tollbelagt

Forenklet sagt er det bare toll på tekstiler (for eksempel klær) og næringsmidler (mat og drikke). Dersom det er toll på varen, betales denne til tollmyndighetene ved innførselen.

Hvordan fortolle alkohol?

Eller du kan fortolle varene i kvoteappen, eller bruke en fortollingsautomat.

Dette kan du fortolle av vin, brennevin, øl, og tobakk etter standardsatser, utover taxfree kvoten.

  1. inntil 4 liter brennevin.
  2. inntil 27 liter øl og vin.
  3. inntil 400 sigaretter eller 500 gram andre tobakksvarer.
You might be interested:  Hvor Mye Promille En Øl?

Hvor høy alkoholprosent 18 år Sverige?

I Sverige er aldersgrensen 18 år for å kjøpe alkohol i butikker og på restauranter. Alkohol under 2,25 prosent kan man kjøpe uansett alder. For å kjøpe alkohol på Systembolaget (som tilsvarer Vinmonopolet), må man være 20 år gammel. I Danmark må man være over 16 år for å kunne kjøpe alkohol opp til 16,5 alkoholprosent.

Hva kan en 18 åring kjøpe i Sverige?

Europa

Land
Aldersgrense for konsumering Aldersgrense for kjøp
Storbritannia 16 (øl, vin, sider), 18 brennevin 18
Sveits Ingen aldersgrense. 16 (øl, vin), 18 (sprit)
Sverige Ingen grense for konsumering. Mindreårige kan ikke straffes etter straffeloven, men kan fratas alkohol. 18 (butikker, utesteder) / 20 (Systembolaget)

Kan 18 åringer drikke 40?

Reglene om aldergrense sier ingen ting om hvor gammel du må være for å drikke. Det loven sier er: Det er forbudt å selge (eller gi) alkohol til noen under 18 (20 år hvis det er 22 % eller mer). Det er altså den som selger (eller gir / ‘overdrar’) alkohol til mindreårige som bryter loven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.