Hvordan Fremstiller Man Alkohol?

Alkohol (teknisk fremstilling), Ren alkohol (ethanol) kan fremstilles ved destillation af en gæringsmæsk, dvs. en vandig blanding, hvori alkoholen er dannet ved gæring af kulhydrater. Gæringsmæsken indeholder efter gæringen ca. 10 vol.% alkohol; resten består hovedsagelig af vand.

Kan man blive alkoholiker?

Alkohol kan være et stort problem for unge og voksne. Nogen kan ikke styre det, og det kan være med forsage, at folk bliver alkoholiker. Det er en sygdom, som er svært at komme af med.

Hvordan bruger man alkohol i hverdagen?

Alkohol bliver brugt rigtig meget i hverdagen. Man bruger selvfølgelig alkohol til drikkevarer, som fx vin, øl, mokai, rom osv. Man kan også bare alkohol til medicins, og stærke midler man kan gøre rent med. Når man bruger det til fx stærke midler at gøre rent med, kan det være i form af sprit.

Er alkohol et godt rengøringsmiddel?

Alkohol er et godt rengøringsmiddel, fordi det både kan opløses i vand og opløse fedt. Når man f.eks. pudser vinduer, kan alkoholen i rengøringsmidlet opløse fedtpletter på ruden. Og samtidig kan fedtet og alkoholen opløses i vand, så man kan fjerne både fedt, vand og alkohol fra ruden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.