Hvordan Måle Alkoholprosent I Vin?

Alkoholprocent = (OG – FG) 7,5 Brug af refraktometer til at måle brix Refraktometre anvendes i vid udstrækning i vin- og ølindustrien til at holde øje med gæringsprocessen, men mindre anvendt af os håndbryggere.

hvordan kan man måle alkoholprosenten?

På spritflasker er det alltid angitt en alkoholprosent. Men hvordan kan man måle mengden av alkohol? Alkoholprosenten kan måles på flere forskjellige måter. I noen laboratorier bruker man såkalt gasskromatografi. Men den gammeldagse metoden med en termometerliknende flytevekt er fremdeles ganske utbredt fordi den både er nøyaktig og lett å bruke.

hvordan måler man alkoholprosenten i sprit?

Et vanlig intervall, som brukes til generelle formål, går fra 0 til 50 prosent. Hvis man skal måle helt nøyaktig alkoholprosenten i en sterk sprit, må man først destillere væsken slik at den frigjøres for sukker og tørrstoffer som kan påvirke egenvekten.

hvordan avlese alkoholprosenten i flytevekten?

Ved å avsette en skala på flytevekten kan man ganske enkelt avlese alkoholprosenten i nivå med væskens overflate. Man kan få flytevekter med mange forskjellige intervaller. Et vanlig intervall, som brukes til generelle formål, går fra 0 til 50 prosent.

Leave a Reply

Your email address will not be published.