Kan Man Drikke Alkohol Når Man Går På Antibiotika For Klamydia?

Du kan godt drikke alkohol, selvom du tager piller mod klamydia. De anvendte præparater mod klamydia er nemlig alle baseret på antibiotika, som ikke giver problemer ved moderat alkoholindtagelse. Det er ellers en udbredt misforståelse, at du slet ikke må drikke alkohol, når du tager antibiotika-præparater.

Hvor kan du drikke alkohol under brug af antibiotika?

Hvor du kan drikke alkohol under brug af antibiotika afhænger af det specifikke lægemiddel. For nogle antibiotika, anbefales det at alkohol indtag i moderation, ikke burde give nogle signifikante problemer.

Kan du drikke alkohol under behandling?

At drikke alkohol under behandling med disse kan ændre på måden hvor medicinen metaboliseres (optages) i kroppen og få det til at være mindre virkningsfuldt. Det kan ligeledes øge risikoen for bivirkninger.

Hvad er moderation for antibiotika?

For nogle antibiotika, anbefales det at alkohol indtag i moderation, ikke burde give nogle signifikante problemer. ‘Moderation’ betyder at holde sig under Sundhedsstyrelsens anbefalinger, som for mænd er at holde sig under 14 genstande om ugen og for kvinder er det 7 genstande om ugen.

Kan alkohol øge risikoen for bivirkninger?

Det kan ligeledes øge risikoen for bivirkninger. Brugen af antibiotika i sig selv kan give bivirkning, men sammen med alkohol kan det føre til en øget risiko eller forværring af disse symptomer. Der er flere måder hvorpå alkohol kan forstyrre måden hvorpå antibiotikaet virker.

Leave a Reply

Your email address will not be published.